Shoqata “ESTIA – DROPULL” është një organizatë e pavarur, jo-qeveritare, jo-fitimprurëse, me personalitet juridik e cila e ushtron veprimtarinë e saj kryesisht në Dropull e në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë.

Shoqata ka si qëllim kryesor të japë ndihmesën e saj duke kontribuar sadopak në përmirësimin e jetës së fëmijëve jetimë, të fëmijëve të sëmurë, të atyre që rriten me një prind, të fëmijëve që rriten në familje me probleme si dhe të vijë në ndihmë të të gjitha grupeve në nevojë të cilat I përkasin minoritetit Grek në Shqipëri.

Rritja e vetëdijes së tyre për rolin dhe të drejtat që kanë në shoqëri dhe familje nëpërmjet fushatave sensibilizuese. Kundërshtimi I të gjitha formave të dhunës të ushtruara mbi to. Nxitja dhe përfshirja e grave në ekonominë e tregut nëpërmjet inkurajimit dhe në bashkëpunim me organizata të tjera të ngjashme. Të ofrojë ndihma në ushqime, veshmbathje etj për femrat kryefamiljare me të ardhura të pakta, por jo vetëm.

Te gjithe bashke, nje perqafim!

Te gjithe bashke, nje perqafim!

Ne keto kushte te vecanta qe jeton bota, eshte veshtire te sensibilizosh njerezit. Por prape, shume ishin ata qe mbeshteten edhe kete iniciative te Shoqates. Bashkeqytetare nga Dropulli qe jetojne brenda dhe jashte vendit, si edhe te moshuar nga Greqia,...

lexo më shumë
Ευχές από την Πρόεδρο του Συλλόγου “Εστία Δερόπολης”, Όλγα Παππά Παγούνα

Ευχές από την Πρόεδρο του Συλλόγου “Εστία Δερόπολης”, Όλγα Παππά Παγούνα

Εγώ προσωπικά και η ομάδα της Εστίας Δερόπολης σας στέλνουμε τις ευχές μας από το Αργυρόκαστρο και από την καρδιά μας. Αυτό που έχουμε ανάγκη όλοι αυτές τις μέρες είναι μια αγκαλιά για να νιώσουμε τον ανθρωπο μας, είναι ένα χτύπημα στην πλάτη για να...

lexo më shumë
Vizite ne Shtepine e te Moshuarve Gjirokaster

Vizite ne Shtepine e te Moshuarve Gjirokaster

Dhurata te personalizuara ofruam sot per cdo banor te Shtepise se Moshuarve Gjirokaster. Ne pranine e znj Magdhalena Margariti, Drejtore prane Drejtorise Rajonale te Shërbimit Social Shtetëror Gjirokastër, si dhe z, Arjanit Muho, Pergjegjes prane kesaj...

lexo më shumë

Aktivitet nga Estia Deropolis per Diten e sindromes Down

Në kuadër të projektit “Përfshirja e Shoqërisë Civile për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri” dhe konkretisht ne baze te projektit “Perfshirja e Minoriteteve: Veprimet e mbështetjes sociale dhe përshtatja e politikave afatgjata për fëmijët me...

lexo më shumë