Μία από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δράσεις που αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ολοκληρώθηκε σήμερα με την παράδοση 58 γυαλιών οράσεως σε μαθητές των σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης» κα Όλγα Παππά Παγούνα και παρουσία του Διευθυντή Παιδείας Φοινίκη-Δερόπολης, κ Ζήσο Λούτση, της εκπροσώπου του Γραφείου στη Δερόπολη, κας Ελευθερίας Βάσου, των διευθυντριών, Μαρινέλας Λίτση και Νατάσας Κουτσού, των εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων.
Πρώτη φορά στο Δήμο Δερόπολης και Πωγωνίου πραγματοποιήθηκαν οφθαλμολογικές εξετάσεις στους μαθητές των Σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου, προσφορά του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης». Συγκεκριμένα εξετάσθηκαν 109 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), 64 μαθητές από το Σχολείο Δερβιτσάνης και 45 από το Σχολείο Βουλιαρατίου σε οπτικό στο Αργυρόκαστρο και προέκυψαν 58 μαθητές με προβλήματα όρασης.
Χάριν στο φιλανθρωπικό του αίσθημα και στην ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, ο κ Κλεάνθης Γιώργου, καταγόμενος από τα μέρη μας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο προσέφερε δωρεάν 58 γυαλιά οράσεως σε 31 μαθητές του σχολείου Δερβιτσάνης και σε 27 μαθητές του σχολείου Βουλιαρατίου, καθώς και 16 γυαλιά οράσεως σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των γονέων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κλεάνθη Γιώργου και το EyeSpotCyprus (οπτικός οίκος) για την πολύ σημαντική προσφορά του στους μαθητές των σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου, καθώς και την κούριερ ACS για την δωρεάν μεταφορά των γυαλιών από την Κύπρο στα Ιωάννινα.
Κλεάνθη και EyeSpotCyprus σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! 🙏🙏🙏
Αγαπητά μας παιδιά, καλοφόρετα!🎈🎈🎈