Ανήμερα της 25ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης» διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Παρουσία πολλών γυναικών από την Δερόπολη και το Αργυρόκαστρο, η μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Περιφερειακό Νοσοκομείο «Οmer Nishani» Αργυροκάστρου, κα Γιουλίντα Μίγιου μας ενημέρωσε για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που είναι οι μόνοι τρόποι για να θωρακιστεί μια γυναίκα απέναντι στον καρκίνο του μαστού, έναν καρκίνο που, αν εντοπιστεί νωρίς, μπορεί να ιαθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση οι προληπτικές εξετάσεις και η μαστογραφία είναι το «κλειδί», ώστε κάθε γυναίκα να έχει πλήρη εικόνα και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή αν κάτι δεν πάει καλά, σπεύδοντας άμεσα για τη θεραπεία.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσία της νοσούσας Vjollca Ruci η οποία μας αφηγήθηκε την δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και την δύναμη που αντλεί από τα παιδιά της. Ως συμβολική κίνηση ο Σύλλογος της προσέφερε ένα συμβολικό ποσό για τον αγώνα της.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την μαιευτήρα-γυναικολόγο κα Juli Mijo για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας, για την άρτια συνεργασία μας και τον επαγγελματισμό της, το ζαχαροπλαστείο ΚΑΛΗΜΕΡΑ στην Βάνιστα για την διάθεση του χώρου και τα ωραία εδέσματα που μας ετοίμασε, το KALIMERA by OLGA για τα ροζ βραχιόλια που δώσαμε στις συμμετέχουσες, καθώς και όλες τις γυναίκες που ήταν παρούσες.

Η δύναμη της γυναίκας είναι απροσπέλαστη και όταν όλες μας γινόμαστε μια γροθιά, τα μηνύματα είναι ηχηρά.

✔ ΝΑΙ στην πρόληψη!

✔ ΝΑΙ στην μαστογραφία!

✔ΝΑΙ στην ζωή