“Όταν τα όνειρα δεν γνωρίζουν σύνορα..”
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
 
Πύρρος Δήμας! Ένας Ημίθεος από την Χειμάρρα!
 
Ένα όνομα, μια ιστορία. Ένα αγόρι που μέχρι τα έξι του μεγάλωσε με τη γιαγιά του Ελένη βλέποντας κάθε βράδυ από τη Χειμάρρα τα πολλά φώτα απέναντι της Κέρκυρας και αναρωτιόταν τι να είναι άραγε. Αυτό το αγόρι που μετά από πολλές δυσκολίες και με ένα χειμαρριώτικο πείσμα να πετύχει, σήκωσε την Ελλάδα στους ουρανούς όχι μία, όχι δύο αλλά φέρνοντας 3 φορές χρυσό μετάλλιο και ένα χάλκινο.
 
Θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του κόσμου, όμως πάντα μιλάει με αγάπη και νοσταλγία για τον τόπο καταγωγής του και τα δύσκολα αλλά όμορφα παιδικά του χρόνια. Από μικρός έβαζε στόχους και ήθελε πάντα να τους πετυχαίνει. Δούλεψε σκληρά, δεν του χαρίστηκε τίποτε, γιατί θεωρεί ότι χωρίς δουλειά και πίστη στον εαυτό σου δεν μπορείς να τα καταφέρεις.Οι κακουχίες τον έκαναν πιο σκληρό, όμως κατά βάθος είναι ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες που μας το έχει δείξει πολλές φορές. Η αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, τον κάνουν να αισθάνεται περήφανος για όσα έχει καταφέρει ως άνθρωπος και ως αθλητής. Πάντα του αρέσει να προσφέρει και να κάνει τους άλλους να χαμογελούν. Η μεγαλοψυχία του και η απλότητά του τον κάνει αγαπητό και άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
 
Πριν λίγες μέρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, αποφάσισε να τιμήσει διάφορους Ολυμπιονίκες, ανάμεσά τους και τον δικό μας Πύρρο Δήμα, σχηματίζοντας σε αρχαιοελληνικό αγγείο τη μορφή του.
Είναι τιμή μας που είσαι σπλάχνο της δικής μας πατρίδας.Εξακολουθείς όλα αυτά τα χρόνια να μας συγκινείς με τις επιτυχίες σου. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην υποψηφιότητα σου για Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και για όσα ακόμη επιθυμείς να κάνεις στη ζωή σου!
 
Για μας είσαι το λιοντάρι της Χειμάρρας που μας έκανε να δακρύσουμε από χαρά και συγκίνηση.