Ανεβαίνοντας προς το χωριό της Βραχογοραντζής, πέραν από την ομορφιά του τοπίου, η έκπληξή μας ήταν ευχάριστη, γιατί τα πρώτα άτομα που συναντήσαμε ήταν δύο γλυκά κορίτσια.
Οι αδερφές, Νικολέτα και Πολυξένη, 1η και 6η τάξη δημοτικού, είναι τα μοναδικά κορίτσια που μένουν στο χωριό. Έπειτα από μια σύντομη συζήτηση μαζί τους, διαπιστώσαμε πόσο αγαπούν το σχολείο, πόσο δεμένες είναι μεταξύ τους και στηρίζουν η μία την άλλη, αλλά και πόσο στενάχωρο είναι για τις ίδιες που δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στο χωριό να παίξουν μαζί.
Το πιο δύσκολο όμως είναι ότι η οικογένειά τους αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι μακρινές καθημερινές αποστάσεις από το χωριό προς το σχολείο δυσκολεύουν τα κορίτσια να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε καθημερινή βάση, ενώ οι ανάγκες των κοριτσιών δεν καλύπτονται λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας. Ο Δήμαρχος Δερόπολης, κ Δημήτρης Τόλης φρόντισε να καλύψει το κόστος της μεταφοράς για την σχολική χρονιά.
Παρόλα αυτά, οφείλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα κορίτσια και την οικογένειά τους με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, είτε οικονομικά είτε με ρουχισμό ή άλλα αγαθά. Ας προσφέρουμε την αγάπη και την στήριξή μας σε αυτά τα δύο αγγελούδια!