Μέσα σε κλίμα οδύνης, την προηγούμενη Πέμπτη «αποχαιρετήσαμε» συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι, τον Βαγγέλη Χούτα στην Πέπελη Δερόπολης.

Τον Βαγγέλη τον «χτύπησε» αδυσώπητα η μοίρα της ζωής, καθότι τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει σύζυγο, κόρη, αδέρφια και τον πατέρα του. Για κάποια χρόνια «ξεριζώθηκε» στην μακρινή Σουηδία για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στον γιο του αλλά δυστυχώς ούτε εκεί του χαμογέλασε η μοίρα και του έδωσε την χαριστική βολή μακριά από όλους τους αγαπημένους του.

Μεγάλος πόνος, πολλά τα γιατί και ένα σπιτικό που ξεκληρίστηκε.

Ωστόσο, μέσα από μία πράξη μεγαλοφροσύνης και μεγαλοψυχίας, πολύ συγκινητική για τον Σύλλογο «Εστία Δερόπολης» και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Δερόπολης και γενικά του τόπου μας, η οικογένειά του επέλεξε να μην παραθέσει γεύμα στους παρευρισκομένους μετά την κηδεία και τα χρήματα που θα πλήρωνε για το γεύμα όπως και όλα τα έσοδα από τις «παρηγοριές» που άφησαν συγγενείς και φίλοι στην οικογένεια, να τα προσφέρει στην Εστία Δερόπολης.

Παρόλο τον ανείπωτο πόνο η οικογένεια του Βαγγέλη επέλεξε μέσω του έργου της Εστίας Δερόπολης να προσφέρει ελπίδα, αγάπη και να στηρίξει άλλους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Μέσω της αποχαιρετιστήριας επιστολής που ανάγνωσε στην κηδεία του η Πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης» κα Όλγα Παππά Παγούνα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη για τον χαμό του που «αναπαύεται» πια στο χωριό του που τόσο αγαπούσε και να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένειά του για αυτήν την τόσο σπουδαία και ξεχωριστή πράξη.

Όλοι οι Δεροπολίτες ενωμένοι στα καλά και στα δύσκολα μόνο έτσι θα αντέξουμε! Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε!

Αιώνια σου η μνήμη, αγαπητέ μας Βαγγέλη!