Σύλλογος “Πύρρος και Θυγατέρες της Ηπείρου” Νέα Υόρκη, Αμερικής

Την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023, στο χωριό Καλογοραντζή, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, που διαμορφώθηκε κατάλληλα σε χρόνο μηδέν για να υποδεχτεί τους φιλοξενούμενους, ζήσαμε μια βραδιά ξεχωριστή, μια βραδιά με άρωμα καλοκαιριού, πλημμυρισμένη από χρώματα της παράδοσης, γεμάτη από αγάπη και προσφορά.

Υπό την διοργάνωση του Συλλόγου “Πύρρος και Θυγατέρες της Ηπείρου” που εδρεύει στην Νέα Υόρκη της Αμερικής, η αξιέπαινη και ακούραστη δασκάλα Αντωνέτα Βαρσάμη οργάνωσε την εκδήλωση “Καλοκαιρινό Αντάμωμα” στην οποία συμμετείχαν οι κάτωθι πολιτιστικοί σύλλογοι από τους Δήμους Δερόπολης, Φοινικαίων και Αγίους Σαράντα: Πολιτιστικός Σύλλογος «Δερόπολης», Ένωση Γυναικών “Δόρον το Αμάραντον” Αγίων Σαράντα, Πολιτιστικός Σύλλογος Δερβιτσάνης “Δέρβη”, Σύλλογος Γυναικών Αγίων Σαράντα “Ελπίδα”, Σύλλογος Γυναικών Δερόπολης “Όραμα”, Πολυφωνικό Συγκρότημα “Οι Κυράδες” της Άνω Δερόπολης, Πολυφωνικός Όμιλος Κοσσοβίτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς.

Η πρωτεργάτρια αυτής της όμορφης εκδήλωσης, η Αντωνέτα Βαρσάμη, ανέφερε πως σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί, να ενσκήψουμε στις ρίζες μας και τις κοινές αφετηρίες μας, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να έρθουμε πιο κοντά διαμέσου της παράδοσης και των αξιών μας, της αγάπης και της προσφοράς.

Εμείς, σαν Σύλλογος “Εστία Δερόπολης” νιώθουμε βαθιά συγκίνηση και τιμή καθώς η βράβευση από το Σύλλογο “Πύρρος και θυγατέρες της Ηπείρου” ο οποίος ξεπερνώντας τα σύνορα του χρόνου και των αποστάσεων είναι πάντα δίπλα μας, αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε δράση, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών και του έργου μας. Η διάκριση που λάβαμε μας καθιστά σε θέση μεγαλύτερης ευθύνης να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε κοντά και πλάι σε κάθε συντοπίτη μας που έχει ανάγκη.

Αυτήν την βράβευση επιτρέψτε μας να την αφιερώσουμε σε όλους εσάς, γιατί όπως πάντα τονίζουμε, εμείς είμαστε η επέκταση της αγάπης σας, αν δεν υπήρχατε εσείς δεν θα υπήρχαμε εμείς !

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο “Πύρρος και θυγατέρες της Ηπείρου” Νέα Υόρκης Αμερικής για αυτή την τιμή και ειδικά την αγαπημένη μας, Αντωνέτα Βαρσάμη!

Συγχαρητήρια για την άψογη εκδήλωση!👏👏👏

Εις το επανιδείν!