Συγκίνηση και υπερηφάνεια!
Η 2η τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2024, στο Πολιτιστικό Μέγαρο Δερβιτσάνης ήταν ένα γεγονός που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας: Πρώτη φορά πάνω σε μία σκηνή ενώθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και διευθυντές οκτώ δημοσίων σχολείων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Τιμήσαμε την μητέρα των γλωσσών, την ελληνική, τον μαθητή, τον εκπαιδευτικό και συνολικά την παιδεία στο χώρο μας!
Επιβραβεύσαμε τις προσπάθειες 80 αριστούχων μαθητών των Ενιαίων Σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου, Δήμου Δερόπολης και Πωγωνίου, του Γλωσσικού Λυκείου «Παντελή Σωτήρη», Δήμου Αργυρόκαστρου, του Ενιαίου Σχολείου Λιβαδειάς και Εννιάχρονων Φοινίκης και Μεσοποτάμου, Δήμου Φοινικαίων, του Σχολείου «Κώστας Τσιάβος», Δήμου Δελβίνου και του Εννιάχρονου Ελληνικού Τμήματος «Αντέμ Σέμε», Δήμου Αγίων Σαράντα.
▶️Επίτιμοι προσκεκλημένοι της βραδιάς το Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ, Χιμάρας.
Τιμήσαμε την αξιέπαινη προσφορά των συνταξιούχων δασκάλων στην παιδεία και εξήραμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί σήμερα.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδιοργανωτές μας, τους χορηγούς και όσοι συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός.
Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε την δημόσια παιδεία στο χώρο μας, γιατί αν στο διάβα του χρόνου «χαθεί», θα φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας!