Είναι από αυτές τις στιγμές που η συγκίνηση σε κατακλύζει, η χαρά σε κυριεύει και η υπερηφάνεια σε ανταμείβει. Συγκίνηση για τους γονείς, τους παππούδες και τους εκπαιδευτικούς, χαρά για τα εξαιρετικά παιδιά που φοιτούν στον τόπο μας και υπερηφάνεια για όλους εμάς. Είναι άλλωστε και ένας από τους στόχους του Συλλόγου, να ενώνει όλους μας, μικρούς και μεγάλους, πέρα από κακεντρέχειες, στερεότυπα και κακώς κείμενα, σε ένα κοινό σκοπό, την αγάπη, την φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη και σχετικά με την συγκεκριμένη τελετή την επιβράβευση των κόπων των παιδιών μας.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου, η 1η τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών των Σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου του Δήμου Δερόπολης και Πωγωνίου του σχολικού έτους 2022-2023 που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης», όπου επιχειρηματίες του τόπου μας και μέλη της κοινότητάς μας απένειμαν τιμητικές διακρίσεις σε αριστούχους μαθητές κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Πέραν όμως από τους αριστούχους μαθητές, να συγχαρούμε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, τις διευθύντριες των Σχολείων Βουλιαρατίου Shmb Bularat-Zyrtare και Δερβιτσάνης Shmb Dervician Zyrtare Νατάσα Κουτσού και Μαρινέλα Λίτση όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για το έργο που επιτελούν για την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς γαλουχώντας τα παιδιά με διαχρονικές αξίες για να αποτελέσουν τις μονάδες που θα συνθέσουν την αυριανή κοινωνία.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκδόσεις Νάκα και ειδικά τον κ Θωμά Νάκα για την προσφορά των βιβλίων προς τους αριστούχους μαθητές, τον Δήμαρχο Δερόπολης κι Πωγωνίου, κ Δημήτρη Τόλη για την αμέριστη συμπαράστασή του, τον κ Ζήσο Λούτση, Διευθυντή του Γραφείου Προπανεπιστημιακής Παιδείας Φοινίκης-Δερόπολης, τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Κωνσταντίνα Καμίτση και τον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου, κ Δημήτρη Σαχαρίδη για την συνεισφορά τους, καθώς και τους αξιόλογους επιχειρηματίες της περιοχής μας : την εταιρεία Veko shpk (Δημοσθένης Κώτσιας), ΕLKA SHPK (Λευτέρης Κάλλος), GJIROFARM Sh.a. (Πύρρος Καραντζάς), ICBT (Ελεάννα Νάτση), τον Behar και Etleva Male, VAGEXCO SHPK (Γιάννης Γκούτζος), PARTNER BALLKANIK-AMITA (Βάλη Μπερούκα), Χρήστος Ντελιγιώργης, LINEKS Αlfa (Παναγιώτης Δεύτος), Demi Shpk (Αφροδίτη Γκέλιου), ΧΕRRAPACK SHPK (Σπύρος Ξέρρας), ΚΑLIMERA PATISSERIE (Γιώργος και Βασίλης Παππάς), τον Βασίλη Παγούνα, την Λορέτα Λέσκο, KALIMERA BY OLGA (Όλγα Παππά Παγούνα) που στήριξαν την εκδήλωση επιβραβεύοντας με την σειρά τους από έναν μαθητή αλλά και για την γενικότερη αναγνώριση προς το έργο του Συλλόγου και την έμπρακτη στήριξή τους.

Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν ισόποσα για την κάλυψη αναγκών και την ενίσχυση δράσεων και δραστηριοτήτων των δύο σχολείων.

Κατά την τελετή βραβεύθηκαν 29 αριστούχοι μαθητές και στις τρεις βαθμίδες (Δημοτικό, Εννιάχρονο, Γυμνάσιο) από τα δύο Δημόσια Σχολεία, 3 μαθητές που κατέλαβαν το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής, καθώς και 2 μαθητές που διακρίθηκαν σε διακρατικό διαγωνισμό παραγωγής δοκιμίου. Ειδικές τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν οι Ομάδες Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των δύο Σχολείων για την ευρεία πολιτιστική τους δράση, καθώς και οι Αθλητικές Ομάδες των σχολείων για τις αθλητικές δραστηριότητες και ειδικά για τις διακρίσεις μαθητών στις 3 πρώτες θέσεις στους αγώνες τρεξίματος DEROPOLI RUN και MURGANA RUN. Τέλος διακρίθηκαν οι διευθύντριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελούν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ενώ οι μαθητές «έντυσαν» την εκδήλωση με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, τραγούδια, ποιήματα και σκετς.

Πέραν των επίσημων προσκεκλημένων και επιχειρηματιών του χώρου, να ευχαριστήσουμε θερμά τον πολυτάλαντο Δεροπολίτη καλλιτέχνη ζωγράφο, κ Σταύρο Τσιάτη, την «χρυσοχέρα» κα Καλλιρόη Διαμάντη, καθώς και τον τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Λευτέρη Μήλλο», κ Δημήτρη Σιώνη για τις απονομές στις ειδικές κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη τελετή ελπίζουμε να γίνει θεσμός ώστε τις επόμενες χρονιές να βραβευτούν πιο πολλά παιδιά και πιο πολλά σχολεία ευρύτερα. Όπως τόνισε και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης», κα Όλγα Παππά Παγούνα «το οφείλουμε άλλωστε ως γονείς, δημότες και επιχειρηματίες στα παιδιά μας που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της Δερόπολης και κρατούν ζωντανό τον τόπο μας, διότι αν κάποια στιγμή σβήσει η δημόσια παιδεία από τον χώρο μας, θα φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας!»

Συγχαρητήρια, παιδιά!

Συγχαρητήρια, δάσκαλοι!

Συγχαρητήρια, επιχειρηματίες!

Εις το επανιδείν στην 2η τελετή βράβευσης!

Ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη σας!