Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις που προσθέτουμε ως Σύλλογος σε αυτές που αφορούν τα παιδιά, ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Δεκέμβριο.
Πρώτη φορά στο Δήμο Δερόπολης πραγματοποιούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις στους μαθητές των Σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου, προσφορά του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης».
Συγκεκριμένα, στα Memoptika στο Αργυρόκαστρο από την κα Χαριτίνη Ίλα Μέμο, Οπτικό-Οπτομέτρη, Πτυχιούχο Αθηνών, εξετάσθηκαν 109 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), 64 μαθητές από το Σχολείο Δερβιτσάνης και 45 από το Σχολείο Βουλιαρατίου, ενώ από τις μετρήσεις διαπιστώθηκαν 59 παιδιά με διάφορα προβλήματα όρασης.
Οι συνταγές της κας Μέμο για 59 μαθητές έχουν σταλεί στον κ Κλεάνθη Γιώργου στην Κύπρο, ο οποίος θα μας αποστείλει τα γυαλιά το επόμενο διάστημα για να τα παραδώσουμε στους μαθητές.
Πολύ σημαντικό αυτής της δράσης ήταν το γεγονός που διαπιστώθηκαν παιδιά να έχουν πρόβλημα όρασης χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.
Να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μέμο, τις διευθύντριες των Σχολείων, κυρίες Λίτση και Κουτσού, τα παιδιά και τους γονείς για την άριστη συνεργασία.
Ειδικές ευχαριστίες στον κ Κλεάνθη Γιώργου και το EyeSpotCyprus (οπτικός οίκος) για αυτή την τόσο ξεχωριστή προσφορά για τα παιδιά της Δερόπολης.
Σας ευχαριστούμε πολύ!🙏